Radclyffe Hall

Tek bir sonuç gösteriliyor

Radclyffe Hall

Radclyffe Hall

Yazarın Eserleri
Daha detaylı bilgi için lütfen iletişim sayfamızdan bize ulaşın.

Radclyffe Hall Hakkında

Marguerite Antonia Radclyffe Hall, 1880’de Bournemouth, İngiltere’de doğdu. Babası 2 yaşındaki kızını ve annesini terk etti, ancak kızına hatırı sayılır bir miras bıraktı. Daha sonra fırtınalı bir evlilik yapan annesi, Radclyffe’e istenmemiş bir evlat olduğunu çocukluğu boyunca belli etmişti. Radclyffe, büyüdükçe ve bağımsızlaştıkça geçinmek için çalışmasına da evlenmesine de gerek olmadığını fark etti ve keyfince yaşamaya, erkek kıyafetleri giymeye başladı.

1907’de tanıştığı, kendinden 24 yaş büyük Mabel Batten’la birbirlerine âşık oldular ve birlikte yaşamaya başladılar. Batten, onu birçoğu lezbiyen olan sanatçı ve entelektüel kadınlarla tanıştırdı. Hall, 1915’te Batten’ın kuzeni Una Troubridge’e âşık oldu ve ilişkileri ömrünün sonuna kadar sürdü.

Hall, 1906-1915 yılları arasında beş şiir kitabı yayımladı. 1924’te ilk romanı The Unlit Lamp ve sosyal-komedi türündeki The Forge, 1925’te A Saturday Life, 1926’da Adam’s Breed yayımlandı. 1928’de İngiltere’de Jonathan Cape Yayınevi tarafından yayımlanan The Well of Loneliness (Yalnızlık Kuyusu) en ünlü romanıdır. Lezbiyenliği ele alan roman, o dönem İngiltere’de müstehcenlik sebebiyle yasaklanmış; ABD’de uzun bir hukuki mücadele sonucu basılabilmişti. Roman lezbiyen beyaz dizi altın çağının öncüsü kabul edilmektedir.

Hall 1943’te kanserden öldü.

  • İndirim!

    Yalnızlık Kuyusu

    Orijinal fiyat: ₺360.00.Şu andaki fiyat: ₺252.00.