Kemal Gömi

Tek bir sonuç gösteriliyor

Kemal Gömi

Kemal Gömi

Yazarın Eserleri
Daha detaylı bilgi için lütfen iletişim sayfamızdan bize ulaşın.

Kemal Gömi Hakkında

9 Ocak 1969’da Mardin’de doğdu.

İlkokulu Mardin’de, ortaokul ve liseyi İstanbul Kocasinan’da okudu. Üniversite öğrenimine İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nde devam etti.

1993 yılında “Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmekle” suçlanıp tutuklandı.

Yargılandığı davadan 1997 yılında “idam” aldı. Hükmü kesinleşti ve TBMM onayına sunuldu. Karar hükmün infazı için TBMM’de beklerken 2004’te idam cezasının kaldırılması ile hüküm “ölene kadar hapis/ağırlaştırılmış müebbet” haline dönüştürüldü.

İlk hapislik yıllarında Bayrampaşa ve Ümraniye Hapishanelerinde kaldı. 19-22 Aralık 2000’de Hayata Dönüş katliamında Ümraniye Hapishanesi’ndeydi. Operasyonda yaralandı. F Tipi Hücre sistemine ve tecride karşı sürdürülen ölüm oruçlarına katıldı. Önce Kandıra, ardından Sincan ve zamanla daha pek çok değişik hapishaneye sevk-sürgün edildi. Ağır tecrit koşullarında, hücrelerde tutulmaktadır.

Yaşadıkları sağlığını yitirmesine sebep oldu. Hastalığına dair farklı hastaneler ve Adli Tıp Kurumu’ndan “yaşamını kendi 10 Müebbet Hücresinde Düşünmek başına sürdüremeyeceği” yönünde 11 ayrı rapor düzenlendi. Kronik şizofreni teşhisi konuldu. Tedavi hakkının ihlal edildiği gerekçesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) devleti tazminata mahkûm etti. Kemal’e tedavi olanaklarının sağlanması, ağır tecrit koşullarının iyileştirilmesi, haklarının tanınması talepleriyle pek çok kampanya düzenlendi. Bu raporlara, kararlara ve kampanyalara rağmen tecrit koşullarında bir iyileşme veya tedavisi için bir olanak sağlanmamaktadır.

Halen Metris R Tipi Cezaevi’nde tutuluyor. Hapishanede üniversite yerleştirme sınavına girip İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Felsefe Bölümüne kayıt yaptırdı ancak İzmir hapishanelerine sevk talebi kabul edilmedi, hapishaneden üniversite eğitimini sürdürme hakkı tanınmadı.

Bu kitap “ölene kadar hapis” hükmü almış, fiziksel ve ruhsal sağlığını kaybetmiş bir hükümlünün “müebbet hücresindeki” düşüncelerini ve iç dünyasını yansıtmakla kalmıyor, onun parlak zekâsına da tanıklık ediyor.

  • İndirim!

    Müebbet Hücresinde Düşünmek

    Orijinal fiyat: ₺200.00.Şu andaki fiyat: ₺140.00.