Yasemin Yazıcı

Gösterilen sonuç sayısı: 2

Yasemin Yazıcı

Yasemin Yazıcı

Yazarın Eserleri
Daha detaylı bilgi için lütfen iletişim sayfamızdan bize ulaşın.

Yasemin Yazıcı Hakkında

1957 yılında, İzmir/Karşıyaka’da doğdu ve ilk-orta öğrenimini orada tamamladı. Ardından İ. Ü. Fransız Dili ve Edebiyatı okumak üzere İstanbul’a geldi.

1978 yılında Demokrat İzmir Gazetesinde ilk yazıları yayınlandı. Cumhuriyet, Yazko-Somut gazetesi sanat servisinde, Sanat Olayı gibi edebiyat-sanat dergilerinde çalıştı. Daha sonra sinemaya geçti. Yerli ve yabancı ortaklı yapımlarda, yönetmen yardımcısı, yapımcı ve senarist olarak çalıştı.

1990 yılında ilk romanı “Kaybolan Kasaba” (Broy) yayınlandıktan sonra edebiyat çalışmalarına ağırlık verdi. 1998’de “Saklambaç Oynuyorduk Zamanla” (Roman-Sel, ikinci basım 2016- Notabene), 2004 yılında “Vampir Tangosu” (Roman-Alkım), 2008 yılında Tırtıl Yağmuru (Öykü, Everest) yayınlandı. Sözçalan Karanlık (Notabene) 2017’de,  Yazının Dansı (Can Çocuk) 2021’de yayınlandı.

Cumhuriyet gazetesi ve eklerinde yazıları, Adam Öykü, E. Dergisi, Eski, İmge Öyküler, Eşik Cini, Kitaplık, Notos, Dünyanın Öyküsü, Dünya Öykü Günü, Sarnıç dergilerinde öyküleri, gezi yazıları ve denemeleri bulunuyor.

Katıldığı Öykü Seçkileri: Erotik Öyküler, İstanbul Öyküleri, Sakıncalı Öyküler, Son Otobüs, Kadın Öykülerinde İzmir (hazırlayan), Kadın öykülerinde Doğu (Sel), Kadın Öykülerinde Avrupa (Sel), Emek Öyküleri (Notabene), Taşa Fısıldayan Öyküler: Kobane (Notabene), Canımı Yakma (Kırmızı Kedi).

Ayrıca kimi öyküleri, Makedoncaya, İngilizceye, Almancaya çevrildi.

  • İndirim!

    Sözçalan Karanlık

    Orijinal fiyat: ₺120.00.Şu andaki fiyat: ₺84.00.
  • İndirim!

    Saklambaç Oynuyorduk Zamanla

    Orijinal fiyat: ₺140.00.Şu andaki fiyat: ₺98.00.