Tekgül Arı

Gösterilen sonuç sayısı: 4

Tekgül Arı

Tekgül Arı

Yazarın Eserleri
Daha detaylı bilgi için lütfen iletişim sayfamızdan bize ulaşın.

Tekgül Arı Hakkında

Ankara doğumlu ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan Tekgül Arı, bir dönem Firma Analisti olarak çalıştı. Finansal Muhasebe ve kredi istihbaratı konusunda eğitmenlik yaptı. 2020 yılında Anadolu Üniversitesi AÖF Felsefe lisansını tamamladı.

2003 yılından itibaren öykü yazımına ağırlık veren yazarın öyküleri, kitap inceleme, söyleşi ve araştırma yazıları birçok edebiyat ve sanat dergisinin yanı sıra çeşitli gazetelerde yayınlanmaktadır. “Balkan Writers in Action” kitabında bir öyküsünün İngilizce çevirisi yer aldı. 2007 yılında Arta ve 2013 yılında Matriks edebiyat dergisinde öyküleri Almanca yayınlandı. Dünyanın Öyküsü Dergisi’nde bir yıl, Yeni Adana Gazetesi’nde üç yıl “Düşler Düşünceler” köşesinde yazdı.

2007 yılında Maden Mühendisleri Odası ilk Madenci Öyküleri yarışmasının düzenlenmesine önayak oldu ve Madenci Edebiyatı’na üç kitap kazandırdı. Bir dönem yönetiminde de yer aldığı Edebiyatçılar Derneği’nde ve diğer kurumlarda, gençlere yönelik yazın atölyelerinde “Metin Yorgunluğu” ve “Öykü Yazıyoruz” konusundaki çalışmalarını gönüllü olarak katılımcılara aktardı. Hastaları toplumla, toplumu hastalarla barıştırmak için AŞDER’de şizofrenlerle yazın atölyesi çalışmalarını sekiz yıl yürüttü. Ayrıca Ankara ve İzmir’de iki onkoloji hastanesinde, kanser hastaları için başlattığı “Gülümsüyoruz” etkinliği kapsamında iki yıl öykü ve müzik etkinlikleri düzenledi. 2016 yılı Ekim ayında “Mazı Köyü Kadınları Tekgül Arı ile öykülerini yazıyor” etkinliğini gerçekleştirdi. Kadın çalışmalarına yönelik olarak “Zamansız Düşler Zamansız Kadınlar” adlı fanzini hazırladı. Birçok öykü seçkisinde yer aldı.

Eserleri:

Bedenim Tetikte – Öykü / Postiga Yayınları 2010

Aşk Susmadan Git – Roman / Notabene Yayınları 2015

Nişa Kaybolmaya Hazır Değilim – Roman / Notabene Yayınları 2017

Yayına Hazırladığı Kitaplar:

Ankara Öyküleri – Öykü / Minval Yayınevi 2014 (Tolga Aydoğan ile birlikte)

Taşa Fısıldayan Öyküler – Öykü / Notabene Yayınları 2015

Çığlık – Öykü / Maden Mühendisleri Odası Yayınları 2007

Madenci Edebiyatı – Korkunun Tırnakları / Maden Mühendisleri Odası Yayınları 2014

Madenci Edebiyatı – Yanık Rüzgârın Sesini Duydum / Maden Mühendisleri Odası Yayınları 2016

  • İndirim!

    Off Günü

    108.50
  • İndirim!
  • İndirim!
  • İndirim!