Süreyya Köle

Tek bir sonuç gösteriliyor

Süreyya Köle

Süreyya Köle

Yazarın Eserleri
Daha detaylı bilgi için lütfen iletişim sayfamızdan bize ulaşın.

Süreyya Köle Hakkında

1970 yılında, Amasya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Üniversitede işletme eğitimi aldı. Çukurova’nın sarı sıcağı ile ilk kez 1986 yılında tanıştı.

Öykü, şiir, deneme, röportaj türündeki çalışmaları yerel ve ulusal pek çok yayın organında yer alan Köle’nin, aynı türdeki çalışmaları ulusal ve uluslararası seçkilerde de yer buldu. Çok sayıda editörlük çalışması da olan Köle; yerel, ulusal ve uluslararası sanat dergilerinin yayın kurullarında yer aldı; Adana temsilciliğini yürüttü.

“Seksek” adlı kısa film öyküsü, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen kısa film öyküsü yarışmasında ödüle değer görüldü. Bir başka yıl Uçan Süpürge tarafından düzenlenen “Kadınlar Saçlarını Çözüyor/12 Eylül’e Mektuplar” adlı projede, Yakası Kürklü Yeşil Parka adlı romanından izler taşıyan “Sahibini Arayan Mektup” adlı kurgu mektubu ile yer aldı.

Edebiyatın yanı sıra, Anadolu basınının dev çınarı Yeni Adana Gazetesi’nde (Kuruluş tarihi 1918) güncel ve siyasal konular üzerine yazılarını 1999 yılından beri sürdürmekte olan Köle, aynı zamanda gazetenin sanat ve siyaset röportajlarını yapmakta, beraberinde gazetenin aylık “Düşünce-Sanat ve Toplum” ekinin yayın yönetmenliğini yürütmektedir.

Süreyya Köle “Yakası Kürklü Yeşil Parka” adlı romanı ile 2011 Abdullah Baştürk İşçi Edebiyatı Ödülü’nün sahibidir.

  • İndirim!