Senem Kurtar

Tek bir sonuç gösteriliyor

Senem Kurtar

Senem Kurtar

Yazarın Eserleri
Daha detaylı bilgi için lütfen iletişim sayfamızdan bize ulaşın.

Senem Kurtar Hakkında

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Heidegger ve Poetik Düşünme adında bir özgün kitabı, Düşünme Krizinde Felsefeden Politikaya (Ömer Faik Anlı ile birlikte) ve Felsefe ve Devrim (Mustafa Demirtaş ile birlikte) derleme kitaplarının editörlüğünü ve kitap bölüm yazarlığını, Thomas E. Wartenberg’in çocuklarla felsefe çalışmaları yapmak isteyenler için kılavuz niteliğindeki çalışması olan Küçük Çocuklar İçin Büyük Fikirler (A. Kadir Gülen ile birlikte) adlı kitabın çevirisini yapmıştır.

Ulusal ve uluslararası dergilerde çeşitli makale ve bildirileri bulunmakla birlikte popüler nitelikte dergilerde de edebi ve felsefi nitelikte yazıları yer almaktadır.

2014 yılından beri Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi birimine bağlı olarak “Çocuklar İçin Felsefe”, 2019’daki isim değişikliğiyle “Düşünen Baykuşlar” olarak anılan programın koordinatörlüğünü sürdürmektedir.

İlgi alanlarını, metafizik, ontoloji, çağdaş felsefe, zaman ve mekân felsefesi, fenomenoloji, varoluşçuluk, çocuklar için felsefe ve çocukluk felsefesi oluşturmaktadır.

  • İndirim!