Recep Yaşar

Tek bir sonuç gösteriliyor

Recep Yaşar

Recep Yaşar

Yazarın Eserleri
Daha detaylı bilgi için lütfen iletişim sayfamızdan bize ulaşın.

Recep Yaşar Hakkında

1962 yılında Yüksekova Hakkari’de doğdu. Yüksekova Lisesi’ni bitirdi. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Cumhuriyet Gazetesi’nde stajını yaptı. Ulusal Basın Ajansı’nda gazeteciliğe başladı. TRT’nın açtığı muhabirlik sınavını kazanarak, 1986 yılında TRT İstanbul Haber Müdürlüğü’ne muhabir olarak atandı.

2002 yılında muhabir olarak görev yaptığı İstanbul Haber Müdürlüğü’ne Haber Müdürü olarak atandı. Daha sonra buradan Yayın Denetleme Kurulu Üyeliğine atandı. TRT’de iki kez yapılan yeniden yapılandırma dönemlerinden pasif konumdaki Araştırmacı ve ardından Strateji Uzmanı görevlerine atandı. 2018 yılında TRT’den Kanun Hükmünde Kararname ile emekliliğe zorlanan personel arasında yer alarak TRT’den emekli oldu. TRT’de muhabir olarak çalıştığı dönemde mezun olduğu Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Gazetecilik ve Halkla İlişkiler dalında Yüksek Lisans, Genel Gazetecilik Anabilim Dalında Doktora yaptı. TRT’de çalıştığı dönemlerde İstanbul Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi ve Aydın Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Haberciliği, Röportaj Teknikleri, İnteraktif Gazetecilik, Kent ve Haberleşme dersleri verdi.

2001 yılında üyesi olduğu Türkiye’nin en büyük gazetecilik meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2013-2019 yılları arasında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Bu süreçte özellikle basın ve ifade özgürlüğü ile gazetecilerin yargılanmaları konusundaki faaliyetlerde görevler üstlendi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Vakfı’nın Türkiye genelinde yaygın ve yerel medya mensuplarına yönelik olarak düzenlen çok sayıda seminer ve konferansta “Medya Etiği”, “Gazetecilikte Temel Etik Değerler“, “Televizyonda Yayıncılık Modelleri”, “Kamu Hizmeti Yayıncılığı”, “Haber Toplama Teknikleri”, “Televizyon Haberciliği” “İnternet Gazeteciliği”, “Medya Okuryazarlığı”, “Haber Toplama Yöntemleri ve Etik Davranışlar”, “Gazetecilik Mesleğindeki Yeni Tartışmalar” konularında tebliğler sundu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile BBC’nin Türkiye’deki gazetecilere yönelik olarak ortaklaşa düzenlediği online gazetecilik eğitiminde “Siyaset Haberciliği”, “Savaş ve Çatışma Muhabirliği” alanlarında Eğitici Moderatör olarak görev aldı.

Umut Vakfı ile Frederic Ebert Vakfı’nca tarafından düzenlen, “Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri Yerel Medya Seminerleri” dizisinde Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenen seminerlerde “Medya ve Şiddet: Gazetecilik Meslek İlkeleri, Yakın Dönem Türk Basın Tarihi ile TGC Hak ve Sorumluluk Bildirgesi Çerçevesinde Gazetecilerin Şiddet Haberlerine Yaklaşımı” konularında tebliğler sundu. Onursal Başkanlığını Hıfzı Topuz’un yaptığı İletişim Araştırmaları Derneği İLAD üyesi. Prof.Dr. Aysel Aziz’in başkanlığını yürüttüğü İLAD’ın yönetim kurulunda Başkan Yardımcı olarak görev yapıyor. Ekonomi Gazetecileri Derneği üyesi. Evli ve iki çocuklu.

  • İndirim!