Kenan Güngör

Tek bir sonuç gösteriliyor

Kenan Güngör

Kenan Güngör

Yazarın Eserleri
Daha detaylı bilgi için lütfen iletişim sayfamızdan bize ulaşın.

Kenan Güngör Hakkında

1951 Denizli-Çivril doğumlu. Üniversite yıllarından itibaren siyasal mücadelelerde aktif olarak yer aldı ve siyasi davalardan uzun süre hapis yattı. Çeşitli dergilerin yayın kurullarında bulundu.

Değişen dünya durumu, sınıfsal ve toplumsal koşullardaki değişmelerle birlikte eskinin içerisinde kalınarak ve geri tekrarlarla yol alınamayacağı düşüncesiyle çalışmalarını yürütüyor. Sadece yıkıcı ve çürütücülüğüyle değil en gelişkin yönleriyle de sınırlarına dayanmakta olan kapitalizmin karşısında hayatın bütünüyle yeni temellerde örgütleneceği, sınıfsal, toplumsal ve bireysel kurtuluş ve özgürleşmenin kapılarını açacak yeni bir yaşam ihtiyacı büyüyen bir ihtiyaç olarak çıkmaktadır. Buradan hareketle, bilimlerdeki gelişmelerle devrimci sosyalist teorinin gelişmesi arasındaki ilişkiyi yeniden kurma, yeni bir program temelinde teori ve pratik bütünlüğünün kurulması çalışmalarının temelini oluşturmaktadır.

Kapitalizmin Geleceksizliği ve Belirsizlik Felsefesi, Kentin Değişen Yapısı ve Kent Yoksulları, Kolektif İşçi Bilinci, Galaksimizde Yeni Bir Gezegen: Komünizmin Özgürlük Dünyası çalışmalarından bazıları.

  • İndirim!