İmre Török

Tek bir sonuç gösteriliyor

İmre Török

İmre Török

Yazarın Eserleri
Daha detaylı bilgi için lütfen iletişim sayfamızdan bize ulaşın.

İmre Török Hakkında

1949’da Macaristan’da doğdu ve 1963’de ailesiyle beraber politik mülteci olarak Almanya’ya geldi. Tübingen Üniversitesinde okudu, Ernst Bloch’un öğrencisi oldu. Felsefe, edebiyat, tarih eğitimi aldı.

Yaratıcı yazım ve erişkin eğitimi gibi mesleklerin yanı sıra, komünal bir tiyatroda direktörlük ve hayalet yazarlık yaptı. On yılı aşkın bir süredir freelance yazarlık ve gazetecilik yapmaktadır. Türkiye’yi sık sık ziyaret eden yazar, tutkulu bir şekilde Türkiye ve Batı Avrupa’daki tüm etnik gruplar arasında kültürel bir köprü oluşturulması üzerine uğraş veriyor. İstanbul, Ankara, Mardin ve Diyarbakır’da çeşitli yazın etkinliklerinde yer aldı. 2014 sonunda, Türkiyeli yazarlarla beraber Suruç’taki mültecileri ziyaret etti ve “Taşa Fısıldayan Öyküler – Kobane” (NotaBene 2015) kitabında yer aldı.

Düzyazı, öykü, roman, deneme, peri masalı, şiir dallarında 25’ten fazla kitabı bulunmaktadır. Son kitapları:  Briefe aus dem siebten Himmel (Yedinci Cennetten Mektuplar, Çocukların İnsan Hakları için Deklarasyon 2013), Welt der Brücken (Köprüler Dünyası, Deneme ve Fotoğraf 2013),  Das Buch Luzius (Luzius Kitabı, Hikayeler ve Peri Masalları, resimli baskı, 2013), Das Buch Luzius (Luzius Kitabı, Hikayeler ve Peri Masalları, 2012), Insel der Elefanten (Filler Adası, Roman, 2010),  Akazienskizze (Akasya – Kıs Öyküler, 2009), Great Landscapes (Muhteşem Manzaralar, Deneme ve Fotoğraf, 2009), Licht in Stein” (Taştaki Işık, Peri Masalları).

Çevirileri: Arzu Alır (Arzu Demir), Wenn Satan sich zum Rosenzweig beugt (Şeytan Gül Dalına Dönerse) 2010 (Şiirsel kısmının çevirisi).

Török, 1980’den bu yana yazar-edebiyat aktivistliği ile güçlü bir biçimde ilgilenmektedir. Alman Yazarlar Sendikası Başkanlığına seçildiği dönemde (2005-2010) Baden Württenberg bölge başkanlığını da yürütmekteydi. Aynı zamanda Alman PEN ve Alman Yazarlar Birliği üyesidir.

Yazarın web sitesini ziyaret edebilirsiniz: www.imre-toeroek.de

  • İndirim!

    Haremden Berlin’e Cavidan

    Orijinal fiyat: ₺120.00.Şu andaki fiyat: ₺84.00.