Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN
AYDINLATMA METNİ

1.    Aydınlatma Metni’nin Amacı ve Şirketimizin Veri Sorumlusu Konumu:

NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Rasimpaşa Mah. Duatepe Sok. 59/B Kadıköy – İstanbul adresinde zikredilen veri kontrol kuruluşuna başvurma hakkına da sahip olacaksınız:

Şirketimiz ile müşteri, tüketici, tedarikçi veya çalışan sıfatı ile paylaştığınız kişisel verileriniz KVKK’ya uygun şekilde, faaliyet ve hizmet amaçlarımız ile bağlantılı ve ölçülü olarak işlenebilecek, saklanabilecek, profilleme için kullanılabilecek ve sınıflandırılabilecektir.

Şirketimiz NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ. müşterilerimiz, tüketicilerimiz ve çalışanlarımız dahil Şirketimiz ile ilişkili şahısların uhdemizde bulunan kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve insan haklarına ilişkin ülkemizin tarafı olduğu uluslararası sözleşmeler ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) başta olmak üzere ilgili mevzuat çerçevesinde; güvence altına alınması ve işlenmesi konusuna hassasiyetle yaklaşmaktayız.

Bu çerçevede, KVKK kapsamında Veri Sorumlusu sıfatıyla sizleri aydınlatmak istiyoruz. Müşterilerimize ait kişisel verilerin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, Veri Sorumlusu sıfatıyla NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ. tarafından hangi kapsamda işlenebileceği ve İşleme faaliyetleri  konusunda rızaları hedeflenmiştir.

2.    Müşterilere Ait Kişisel Verilerin İşlenme Amacı:

Kişisel verileriniz;

1.    Hukuka ve dürüstlük kuralının öngördüğü biçimde,

2.    İşlenme amaçları ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak,

3.    Doğru ve güncel olarak,

4.    Belirli açık ve meşru amaçlar ile

işlenecektir.

Kanun’un 5/2 ile 6/3 maddesinde yer alan kişisel veri işleme şartlarının karşılanamadığı aşağıdaki durumlar için NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ.  tarafından kişisel verilerin işlenebilmesi için müşterilerin açık rızasının alınması gerekmektedir.

Bu kapsamda veri sorumlusu olarak Şirketimiz tarafından kişisel verileriniz, yıllardır süren kalitemizden ödün vermeden, sizleri daha iyi tanıyarak ihtiyaçlarınızı anlamak, isteklerinize daha hızlı cevap verebilmek ve sizlerle olan iletişimimizi geliştirerek sizlere daha iyi hizmet vermek ve daha kişisel ürün, hizmet ve teklif sunabilmek, bunları yapabilmek için analiz yapmak, sizleri ürün ve hizmetlerimiz hakkında bilgilendirebilmek, ürün ve hizmetlerimiz hakkında memnuniyetinizi ölçmek, istekleriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda ürün ve hizmetlerimizi geliştirmek ve çeşitlendirmek için ve bunlarla birlikte gerekli kalite ve standart denetimlerimizi yapabilmek ya da mevzuat tarafından öngörülen raporlama ve sair yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi gibi amaçlar için işlenebilecektir.

Müşterilere ait kişisel veriler, NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ.  tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ.  tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ.’nin  ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve uygulanması, NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ.  ve NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ.  ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile İlk NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ.nin sunduğu ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve uygulanması  da dahil olmak üzere Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde işlenmektedir.

3.    Kişisel Verilerinizin Aktarılması

Kişisel verileriniz, Grup şirketleri ile paylaşılabileceği gibi, sayılanlar ile sınırlı olmamak üzere;

Müşterilere ait kişisel veriler, yukarıda sayılan amaçlar dahilinde, NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ.  tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ.  tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ.  in ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve uygulanması, NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ.  ve NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ.  ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ‘nın sunduğu ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve uygulanması da dahil olmak üzere KVKK ve yürürlükte olan mevzuata uygun olarak kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde, sunduğumuz hizmetin amacı doğrultusunda kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları, ifa yardımcılarımız ve alt yüklenicilerimiz ile ya da düzenleyici denetleyici kurumlar ve resmi mercilerle ilgili mevzuatın öngördüğü durumlarda yurt içine veya yurt dışına aktarılabilecektir.

4.    Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel veriler, yukarıda belirtilen amaç ve kapsamda elektronik ortamda toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde ve bu Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kişisel verileriniz, Kişisel verileriniz, Şirketimiz veya Şirketimiz adına veri işleyen gerçek ya da tüzel kişiler tarafından sayılanlarla sınırlı olmamak üzere, elektronik olarak doldurduğunuz üyelik formu veya sadakat programı kapsamına üyeliğiniz sırasında doldurulan üyelik formu ya da internet sitelerimize üyelik veya giriş sırasında üye girişi yapmanızı sağlayan sosyal ağlar, internet sitelerimiz veya üçüncü kişilere ait internet sitelerinde yer alan bizimle iletişime geçmek üzere doldurduğunuz iletişim formlar, çevrim içi alışveriş uygulamaları, elektronik kitap uygulamaları, Şirketimiz ile imzalamış olduğunuz muhtelif sözleşmeler ile Şirketimize göndermiş olduğunuz elektronik postalar, faks ve mektuplar gibi araçlar üzerinden, Şirketimiz ile yapılan yazılı veya sözlü iletişimler vb. kanallar aracılığıyla sözlü, yazılı veya elektronik ortamda toplanmaktadır.

Ürün bedelini ödemek için kredi kartı kullandığınızda, kredi kartınızın numarasını, kredi kartınızın son kullanma tarihini, CVV2 kodunu ve benzer bilgilerin bankalar ile paylaşılması kabul etmiş olursunuz. Sipariş oluşturma esnasında kullanılan kredi kartı ve/veya banka kartı bilgileri hiçbir şekilde sistemlerimizde saklanmamaktadır.

Bununla birlikte, kişisel verilerinizi yukarıda sayılan faaliyetler ve ilgili mevzuatın gerektirdiği haller haricinde hiçbir şekilde ticari bir amaçla kullanmayacak veya üçüncü kişilerle paylaşmayacaktır.

5.    Kişisel Veri Sahibi Olarak Haklarınız

KVKK ve yürürlükte bulunan diğer mevzuat çerçevesinde kalmak kaydıyla,

1.    Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

2.    Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

3.    Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

4.    Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

5.    Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

6.    KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

7.    Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

8.    İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

9.    Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme,

·         Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme.

haklarına sahipsiniz. Üyelik ve iletişim tercihlerinizi her zaman sisteme giriş yaparak güncelleyebilirsiniz. Bu haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi yazılı olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından ayrı bir yöntem belirlenmesi halinde bu yönteme uygun olarak bize iletebilirsiniz.

Yazılı talebinizi . Rasimpaşa Mah. Duatepe Sok. 59/B Kadıköy – İstanbul adresine ıslak imzalı veya info@notabene.com.tr kayıtlı elektronik posta adresimize güvenli elektronik imza ile imzalanmış olarak gönderebilirsiniz.

Kişisel veri sahibi olarak sahip olduğunuz ve yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için yapacağınız ve kullanmayı talep ettiğiniz hakka ilişkin açıklamalarınızı içeren başvuruda; talep ettiğiniz hususun açık ve anlaşılır olması, talep ettiğiniz konunun şahsınız ile ilgili olması veya başkası adına hareket ediyor iseniz bu konuda özel olarak yetkili olmanız ve yetkinizi belgelendirilmesi, başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliğinizi tevsik edici belgelerin eklenmesi gerekmektedir. 

6.    Kişisel Verileriniz Hangi Süreyle Saklanmaktadır

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca; onayın geri alındığına ilişkin kayıtlar bu tarihten itibaren 1 yıl; ticari elektronik iletinin içeriği ve gönderiye ilişkin diğer her türlü kayıt ise gerektiğinde ilgili bakanlığa sunulmak üzere 3 yıl saklanacaktır. Süre geçtikten sonra kişisel verileriniz şirketimiz tarafından veya talebiniz üzerine silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecektir.

7.    Kişisel Verileriniz Nasıl Korunmaktadır

NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ. , kişisel verilerin korunmasına büyük önem vermektedir. NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ. , kişisel verilere yetkisiz erişim veya bu bilgilerin kaybı, hatalı kullanımı, ifşa edilmesi, değiştirilmesi veya imha edilmesine karşı korumak için gerekli önlemleri almaktadır. NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ. kişisel verilerinizi gizli tutmayı, gizliliğin sağlanması ve güvenliği için gerekli fiziki, teknik ve idari her türlü tedbiri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ.’nin gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, Site'ye ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ. bu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir ve gerekli önlemleri alır.

8.    Değişiklikler

NotaBene Yayınları - Renas Yayıncılık Matbaacılık Filmcilik Reklam Yazılım Donanım Bilişim SAN. TİC. LTD. ŞTİ., işbu KVKK Uyarınca Bilgilendirme'de her zaman değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler, değiştirilmiş yeni hüküm ve/veya politikaların Site'de yayınlanmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır. Böyle bir değişlik halinde, siz Üyelerimize gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

 

Yeni hesap oluştur

Kayıtlı bir hesabım var
Giriş yap veya Şifre sıfırla