Gerçek, Yıkıcı ve Yaratıcı
Normal fiyat ₺30,00 -50% Fiyat ₺15,00
Yayına Hazırlayan: Damla Öz & Ferda Dönmez Atbaşı & Yalçın Bürkev
İlk Baskı Yılı: Ekim 2011
Sayfa Sayısı: 412
ISBN:...
Yazar: Mustafa Koç
İlk Baskı Yılı: 2013
Sayfa Sayısı: 272
ISBN: 978-605-551-376-4
Ebat: 13,5 x 19,5
Üyelik Sözleşmesi
Mesafeli Satış Sözlemesi
İade / İptal / Değişim
Tarım sorunu ve gıda güvencesi konularında Türkiye'de mevcut bölük pörçük yazının fersah fersah ötesine geçen bu yapıt kuramsal zenginliği, ampirik veri çeşitliliği ve yazarının açık ve seçik anlatımı ile hem üniversitelerimizin sosyal bilimler bölümlerindeki tarım ve kırsal dönüşüm alanlarındaki derslerde öğrenci ve öğretim üyelerine iyi bir kaynak olarak hem de konuyla ilgilenen okurları küreselleşmiş çağdaş kapitalizmin tarım ve gıda üretimini nasıl bir kıskaca almış olduğunu göstermesi açısından bir el kitabı olarak çok önemli bir yeri doldurmaktadır.
-Prof. Dr. Zülküf Aydın, ODTÜ Kuzey Kıbrıs-
Mustafa Koç'un bu güzel kitabında metinlerde bir yandan sızma zeytinyağının kokusunu, çikolatanın tadını hissediyorsunuz ve hikâyelerini öğreniyorsunuz. Diğer yandan bu ürünlerin üretimi, pazarlaması, tüketimi ile ilgili ekonomik, sosyolojik gerçekleri ve ilginç bakış açılarını anlıyorsunuz. Hem akademik eğitimi olmayanlara hem de bunların uzmanlarına cevap vermeyi başarabilmiş bir kitapla karşı karşıyayız.
-Prof. Dr. Tayfun Özkaya - Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi-
Gıda sistemi analizi ve değişimi konularında yıllardır her düzeyde çok önemli katkıları bulunan Profesör Koç, öğrencileri ile Toronto ve çevresinde model olacak bir gıda iletişim ağı yaratılmasında, Kanada çapında bir ulusal gıda güvencesi örgütünün kurulmasında ve uluslararası gıda sistemi analistleri arasında disiplinlerarası diyalog kurulmasında etkin rol oynamasıyla tanınıyor. Mustafa Koç'un çalışmalarının anayurdunda da hak ettiği ilgiyi görmesinin zamanıdır.
-Prof. Dr. Harriett Friedmann, Toronto Üniversitesi-
(Tanıtım Bülteninden)